Lijfwerkplek

Over mij

Mijn naam is Sylvia Tork en ik ben lichaamsgericht therapeut.

Mijn ouders zijn van voor de oorlog. Kun je meteen nagaan hoe oud ik ongeveer moet zijn. Mijn jeugd Ā was het begin van mijn avontuur, van mijn eigen reis door het leven. Mijn ouders waren getekend door de oorlog en dat had invloed. Meer invloed dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

Mijn lijf is eigenlijk altijd mijn best vriendin geweest. Mijn steun en toeverlaat met een vanzelfsprekendheid die zijn weerga niet kent. Dat was dan ook de reden dat ik met hapthonomie in aanraking kwam. Daar leerde ik dat het contact met mijn lichaam heel veel wijsheid in zich heeft. Ik leerde voelen en, minstens zo belangrijk, om contact te houden met mijn gevoel. Ik ontdekte dat er situaties zijn waarin ik mijzelf niet goed kon steunen, situaties die mij soms overspoelden.

Naast haptonomie ben ik trainingen gaan doen in Zijnsoriƫntatie. Daar leerde ik dat het contact met het lichaam het anker is in nu. Mijn nieuwsgierigheid was wakker en mijn tocht ging verder via Chakra psychologie, familieopstellingen, en actieve meditaties naar Lichaamsgerichte therapie.

Het leven bracht mij naast gedoe met relaties, kinderen en werk ook een echtscheiding en verlies van dierbaren. De wijsheid van het lichaam werd mij daardoor steeds duidelijker. Uiteindelijk ben ik gestart met een opleiding lichaamsgerichte psychotherapie en dat bracht mij hier bij de Lijfwerkplek, de plek waar mijn nieuwsgierigheid, kennis en ervaringen is samengebracht om anderen te steunen bij hun eigen zoektocht.